Fiddler's Green Living Wall

Living Amphitheatre 

In the largest outdoor amphitheatre in the Denver metropolitan area, two large living walls designed and installed by Rana Creek create a stunning visual backdrop along the perimeter sound wall to enhance the concert experience.  An abstract sound wave pattern reflects the Museum of Outdoor Art’s passion for site-specific sculpture. The design is achieved through a diverse assemblage of native plants composed in a highly specialized, artful composition utilizing leaf texture, blossom color and seasonal dynamics. These native Colorado plants offer habitat for butterflies and other pollinators.  Irrigation water for these 25,000 plants will be recycled from an existing retention pond. Putting the “green” in Fiddler’s Green,  these living walls reflect the Museum of Outdoor Art’s commitment to sustainable design. They add a beautiful living component to this culturally rich space, while framing the concert goer’s views of the sunset and the Rocky Mountains beyond. 

 

Completed

2014

Client

Museum of Outdoor Art

Location

Greenwood Village, CO

Team

Eiechelberger Architects